Cum am fost si cum suntem

Uitatul  Juramant al lui Hipocrate….hipocrate-13

 Am ales textul de mai jos: cateva fragmente din “Juramantul Parintelui Medicinii”, in ceea ce priveste atitudinea Medicului fata de pacient sau omul aflat in suferinta.  

Cele subliniate mai jos nu sunt obligatiile unui medic ci adevaratele sale aspiratii, ce-l indeamna sa fie asa cum trebuie  fata de fiinta umana.

 Noi il consideram un Juramant uitat, deaorece societatea noastra, se plange de lipsa lui…

 

Jur! Voi indura ingrijirea bolnavilor spre folosul lor, pe cat ma vor ajuta puterile si mintea, si ma voi feri sa le fac orice rau si orice nedreptate. Nu voi incredinta nimanui otravuri, daca-mi va cere, si nici nu voi indemna la asa ceva; tot astfel nu voi incredinta nici unei femei leacuri care sa o ajute sa lepede,

 Jur! Imi voi petrece viata si imi voi indeplini mestesugul in nevinovatie si curatenie.

Jur! In orice casa as intra, voi intra spre folosul bolnavilor, pazindu-ma de orice fapta rea si stricatoare comisa cu buna stiinta, mai ales de ademenirea femeilor si a tinerilor, liberi sau sclavi. 

Jur! Orice as vedea si as auzi in timp ce-mi fac meseria sau chiar in afara de aceasta, nu voi vorbi despre ceea ce nu-i nici o nevoie sa fie destainuit, socotind ca, in asemenea imprejurari, pastrarea tainei este o datorie. 

Jur! Daca voi respecta acest legamant fara sa-l calc, fie sa ma bucur pe deplin de viata si de meseria mea, pururi cinstit de ceilalti; iar daca il voi nesocoti si voi fi un sperjur merit sa am o soarta dimpotriva!……..  

Cabinetul de Chirurgie Plastica si Chirurgie Estetica “Psychoaesthetics” doreste, pe aceasta cale, sa transmita multumirile sale fata de aprecierea pacientilor pe care i-a putut ingriji, indiferent de gravitatea sau simplitatea suferintelor lor. 
 
Astfel, parerea dvs. este un indiciu in vederea imbunatatirii serviciilor acordate de noi, un criteriu esential in modelarea si formarea atitudinii noastre fata de pacientii aflati in suferinta .
 
Dumneavoastra sunteti oglinda faptelor noastre.  
 
Din punctul nostru de vedere, chiar si in sectorul sanitar privat, principiul pe care se bazeaza activitatea unui medic nu poate fi altul decat cel izvorit din Juramantul lui Hipocrate  si nu frica fata de Malpraxis, Colegiul Medicilor sau de judecatorie.
 
Serviciul oferit cu abnegatie si cu toata credinta,  nu poate fi judecat gresit, niciodata.
Ne puteti cauta pentru orice problema, in cel mai rau caz va vom ajuta cu un sfat.
Cu stima

 

Advertisements
Explore posts in the same categories: Ethics

Tags:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: